Har du husket å gjøre hytta vinterklar?

Så kom vinteren litt fortere til oss enn vi hadde forventet. Og da er det viktig å gjøre noen tiltak for å unngå økonomiske skader. Dette vet du sikkert, men vi ønsker likevel å gi deg noen gode tips om hva som kan være smart å gjøre:

  1. Tapp ned vannet og/eller steng vannet hvis dette er ett alternativ på din hytte. Når vannet er avstengt bør du åpne kranene. Ha frostvæske i alle avløp.
  2. Rydd uteområdet for løse gjenstander, hagemøbler og lignende. Er det noen trær som potensielt kan blåse overende hvis stormen kommer?
  3. Det kan til tider smelte mye snø på taket gjennom vinteren, og da er det viktig at takrenner er rengjort og klare til å ta imot smeltevannet, samt at nedløp leder bort vannet.
  4. Ha ventilene åpne gjennom vinteren og la innerdørene være åpne for mest mulig luftsirkulasjon i hytta. Dette for å unngå mugg og råte. Husk også å sjekke at det ikke er rom for skadedyr å komme inn. Legg gjerne ut rottegift.
  5. Rydd vekk matvarer som kan være en magnet for skadedyr eller ikke er holdbar til neste gang du skal på hytta.
  6. Har du hytte med innlagt strøm? Da kan det være lurt å ha på litt varme hvis den skal brukes gjennom vinteren. Erfaringsmessig går hele helga med på å varme opp hytta. Her er det mulig å skaffe seg parafinovner som styres via sms som du starter kvelden før eller om morgenen før du drar. Det er også mulig å installere solventilator som skifter ut luften i hytta og tilfører noe varme.
  7. Har du båt på hytta? Er denne sikret nok der den ligger? Er den tatt på land? Erfaringsmessig blåser også tunge ting overende.
  8. Ha spade(r) plassert slik at de er lett å få ta i. For eksempel på parkeringsplassen og utenfor inngangspartiet, gjerne litt høyt i tilfelle mye snømengder.

Så håper vi at alt er fint til neste gang du skal nyte det fantastiske hyttelivet.

Hilsen oss i Vikinghytter

RUNE ANDERSEN
HYTTEKONSULENT

  476 96 409

Ønsker du mer informasjon?

Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt med deg for en hyggelig og uforpliktende prat.